Hirdetés

Távozik az Operettszínháztól a népszerű művész: ,,egy ilyen horderejű lépés nem csupa jó dolog következménye"

 portré

A művész a közösségi oldalán jelentette be, hogy távozik az intézménytől. ,,Hetek, hónapok óta őrlődöm és vívódom, de végül azt nehéz döntést hoztam meg, hogy ez az évad lesz az utolsó, amit a Budapesti Operettszínházban töltök. Szeptembertől nem lépek fel erre a csodálatos színpadra, nem leszek a társulat tagja. Döntéseim okairól nem szeretnék beszélni, nyilvánvalóan egy ilyen horderejű lépés nem csupa jó dolog következménye. Mindezek ellenére azonban szeretnék csak a szépre és jóre emlékezni, azokról beszélni, illetve a jövőre koncentrálni, új célokat, kihívásokat keresni! – írta bejegyzésében. A döntés részletesebb okairól a Blikknek sem kívánt nyilatkozni.

Kerényi Miklós Máté pedig még családi oldalról is erősen kötődik az intézményhez, hiszen az édesapja, Kerényi Miklós Gábor is ott dolgozott egykoron. Bár ő nem akart nyilatkozni, néhány névtelenséget kérő kollégája mégis elmondta, mi állhat a felmondás mögött. Mint mondták, valószínűleg megelégelte azt a rossz hangulatot, ami az utóbbi időben a társulaton uralkodik. ,,Sokan szomorú arccal, gyömörgörccsel érkeznek dolgozni. Szétesőben van a társulat, sorra állnak fel azok a kollegák, akikkel Máté is folyamatosan együtt dolgozott az évek során. Nagyon sajnáljuk, de megértjük a döntését" – mondta egyikük.

A portál úgy tudja, nem is Kerényi az egyetlen művész, aki a távozás mellett döntött, a közeljövőben többen követhetik a példáját. A névtelenséget kérő forrás szerint többen is gondolkodnak a felmondáson, olyanok is, akik már nagyon régóta a színház részét képezik. Kerényi Miklós Gábor reméli, hogy a fia meg fogja találni a helyét a váltás után is. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés