Hirdetés

Lázár János távozik, itt az utódja

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Lázár János és Nagy István miniszterek helyett hétfőn új tagokat választottak a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemért Alapítvány kuratóriumába. Az is kiderült, hogy kik érkeznek a helyükre.

Éder Tamást és Potorni Norbertet választották a két miniszter helyére. Közleményben kiemelték, hogy Éder Tamás 2001 és 2002 között a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium közigazgatási államtitkára volt. 2002 után a magánszektorban dolgozott, meghatározó magyar élelmiszeripari és mezőgazdasági vállalatok vezető tisztségviselője (Pick Szeged, Sole-Mizo, Dalmand Zrt.). 2007 és 2019 között az Európai Húsfeldolgozók Szakmai Érdekképviseletének az alelnöke volt, jelenleg is tagja. 2013 óta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) alelnökeként sok ezer vidéki kisgazdálkodó érdekképviseletében vesz részt.

Potori Norbert 2000 óta munkatársa, 2011 óta kutatási igazgatója az Agrárközgazdasági Intézetnek. A Magyar Tudományos Akadémia agrárközgazdasági bizottságának választott tagja. Szakterülete az EU-s és magyar agrárpolitika.

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemért Alapítvány legfontosabb feladata a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem fenntartói feladatainak ellátása. Az alapítvány kuratóriumi tagjainak szakmai és vezetői tapasztalata a fenntartott egyetem tudományos profilját, illetve a fenntartással összefüggő feladatokat támogatja - tudatták a közleményben - írja az Infostart.

A kuratóriumnak egyébként Csányi Sándor, az OTP Bank Nyrt. elnök-vezérigazgatója az elnöke, a tagjai között pedig ott van még Horn Péter, aki jártas az akadémiai vezetés, az állattenyésztési szakmai, valamint az oktatásszervezési területeken; továbbá Bedő Zoltán, aki a növénytermesztés mellett a tudományos és alkalmazott kutatói területek közismert szakértője.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés