Hirdetés

Váratlan fordulatot vesz az időjárás, tavasz után hóesés jön

Garai Kitti portré Garai Kitti

Az újév első hete igazi tavaszi idővel ajándékozott meg minket, de a tél még nem múlt el. Jövő hét elejére ismét havazást ígérnek a meteorológusok. 

Az Időkép előrejelzésében azt írta, hétfőn erősen felhős, borult lesz az ég, és nyugat felől többfelé várható eső, zápor. Az északi hegycsúcsokon akár havas eső, kisebb havazás kialakulása sem kizárt. Az élénk, erős délies szél, ami délután északnyugatira fordul a Dunántúlon. Hajnalban 2-9, délután 5-12 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedden még az ország keleti felén eshet az eső. Az Északi-középhegység magasabb csúcsain hajnalban havas eső, hó is hullhat. Eközben nyugaton felszakadozik a felhőzet és több órára kisüt a nap. Sokfelé élénk, a Dunántúlon erős, viharos lesz az északi-északnyugati szél. Hajnalban 1-6, napközben 4-9 fokra számíthatunk.

Szerdán borult, felhős idő várható, de számottevő csapadék nem valószínű. Északnyugaton megélénkül a délnyugati szél. Hajnalban sokfelé várható fagy, -6, 0 fok közé csökkenhet a hőmérséklet. Délután 3-10 fokra van kilátás.

Csütörtökön hidegfront érkezhet, melynek hatására többfelé eshet az eső, de a Dunántúlon és északon vegyes halmazállapotú csapadék is előfordulhat. A délnyugati, nyugati szelet élénk, északon helyenként erős lökések kísérhetik. Napközben 1-11 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés