Hirdetés

Újabb hazai önkormányzat vezeti be a négynapos munkahetet - íme a részletek

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Tatabánya önkormányzata a csütörtöki közgyűlésen döntött úgy, hogy négynapos munkahetet vezet be a városházán, emellett pedig két igazgatási szünetet rendelnek el és időszakosan az élményfürdő is bezár. Mindezt annak jegyében teszik, hogy csökkenteni tudják az energiaköltségeket.

Szücsné Posztovics Ilona polgármester a közgyűlésen elmondta, a megnövekedett közüzemi költségek miatt 700 milliós forintos az önkormányzati intézmények többletigénye. A városüzemeltetési cégek egymilliárd forintos költségnövekedésre számítanak - írja a Növekedés.

A képviselőtestület egyébként egyhangúlag döntött úgy, hogy a kiadások csökkentéséért november 1-től április 15-ig négynapos munkahetet vezetnek be a városházán, méghozzá napi 10 órás munkaidővel. Emellett arról is döntést született, hogy december 23-tól január 2-ig, illetve március 13-ról 17-ig igazgatási szünet lesz.

Március 31-ig csak a hosszú hétvégéken és az iskolai szünetekben lesz nyitva a város élményfürdője, valamint a téli időszakra bezárják a bányászati szabadtéri múzeumot.

A városházán minden második izzót ki fognak csavarni, a megmaradókat pedig energiatakarékos világítótestre cserélik. A gázfűtést használó óvodákat tetőszigeteléssel látják el, a házasságkötéseket pedig a polármesteri hivatal nagytermében tartják meg, amit csak időszakosan fűtenek.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés