Hirdetés

Tarlós István meghökkentő dolgokat árult el Karácsonyról

 portré

Tarlós István szerint a zuglói parkolási história már a kerületi szerződéskötéskor kimondottan zavaros volt.

A volt főpolgármester azt állítja, hogy Karácsony volt az, aki kezdeményezte a zuglói fizető parkolást, nagy nyilvánosság előtt jelentette be, hogy tud róla, miszerint botrányos. "Karácsony nagyon félhetett valamitől, vagy valakitől, de elkövette azt a hibát, hogy személyesen maga kötötte meg végül a szerződést, úgy, hogy még csak fel sem függesztette az erről szóló döntést" - mondta a Metropolnak adott interjúban a volt főpolgármester az utódjáról.

"Most (már lassan két éve) a Karácsony-féle fővárosi vizsgálóbizottság vizsgálja a parkolási ügyeket. Viszont a bizottság nem ám az általuk gyanúsnak tartott szerződéseket (például a zuglóit) veszi górcső alá. Eszében sincs. Azt keresi, hogy – az egyébként kerület(ek) kezdeményezésére – módosítgatott fővárosi alaprendelet miért nem szigorúbb. Ennek természetesen semmi köze ahhoz, hogy egy kerület saját hatáskörében szabályos szerződést kötött-e, vagy sem. Azt biztosan nem tartalmazza, hogy nosza, kössetek korrupciós megállapodást" - folytatta Tarlós.

"A főváros 2010 után egyetlen parkolási szerződést sem kötött. Kezdeményeztem központosítani a parkolási kérdéseket, de a kerületek többsége ebben nem volt partner. Hozzáteszem, 2019-ben még kilenc kerületben egyáltalán nem volt fizető parkolás" - tette hozzá Budapaest egykori első embere.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés