Hirdetés

Tarlós Istvánnak elege van, nyilvánosan védte meg Karácsony Gergelyt

Nap Híre portré Nap Híre

Nonszensz, hogy Karácsony Gergely főpolgármester egyetlen helyettesét se jelölhesse ki, miközben az a javaslat, hogy “a nyakára ültessék az ellenfelét” - nyilatkozta Tarlós István az atv.hunak, a főpolgármester jogköreiről kijelentve: “e kérdésben az igazság azt kívánja, hogy megvédjem Karácsonyt. Ma ő Budapest legitim főpolgármestere”.

„Képzeljétek el, jövök be a hivatalba az 5-ös buszon, csörög a telefonom. Fölhívott Tarlós István főpolgármester úr, akivel nekem nagyon sok vitám volt, de sosem tagadtam, hogy nagyon respektálom őt. Kicsit meglepett a hívása, hiszen évek óta nem beszéltünk, de azt mondta nekem a telefonban, hogy Gergely, tartsál ki, igazad van. A főpolgármesternek meg kell tudnia választani a közvetlen kollégáit, és a főpolgármester azért van közvetlenül megválasztva sok százezer budapesti által, mert egy komoly politikai felelősséget visel, és a felelősséghez bizony lehetőségek is kell, hogy társuljanak. Tehát a főpolgármesternek nem véletlenül vannak erős jogosítványai, hiszen erős felhatalmazása van” - árulta el Karácsony Gergely.

A portál megkérdezte Tarlós Istvánt, miért gondolja, hogy az erős jogosultságot adó jogköreit meg kell tartania Karácsony Gergelynek - ha a Fővárosi Közgyűlés hatásköre lenne például fővárosi cégvezetők kinevezése, nem lenne demokratikusabb? A jelenlegihez hasonlóan erős rendkívüli jogkörei pedig Demszky Gábornak és neki magának sem voltak.

"A BKK és a BVK vezérigazgatóját nevezte ki a főpolgármester javaslatára a Közgyűlés. A cégvezetőket általában én neveztem ki, illetve mentettem fel. Méltatlan lenne a főpolgármestertől elvenni ezt a jogosítványt" – szögezte le Tarlós. “Tévedés az is, hogy a közgyűlés hatásköröket adhatna a főpolgármester-helyettesnek. Az önkormányzati törvény szerint ez a főpolgármester joga, ahogyan ő ezeket indokolás nélkül vissza is veheti” - mutatott rá Tarlós István, aki kijelentette: “nonszensz, hogy a főpolgármester egyetlen helyettesét se jelölhesse ki, miközben az a javaslat, hogy “a nyakára ültessék az ellenfelét”. Mint mondta,  Karácsonynak ebben teljesen igaza van. “Nem is értem, ezt hogy képzelik” - jegyezte meg Vitézy Dávidra utalva.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés