Hirdetés

A gázolaj ára az egekben, közben nagy bejelentés jött a kutakról

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Még kérdéses, mivel a februárban életbe lépő újabb uniós szankciók megoldásától függ, hogy egy-két hónap, vagy ennél is több idő szükséges a hazai üzemanyag-ellátás teljes helyreállításához. Addig mindenesetre barátkozhatunk az új gátolaj és benzin árakkal a kutakon.

Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára az InfóRádiónak elmondta, az ársapka kivezetése után máris érződik, hogy a benzinkutakon csökken a nyomás. Majd felidézte azt is, hogy az első decemberi hétvégén elkezdett terjedni az a hír, hogy a kormány kivezeti a hatósági árat, ami miatt komoly krízishelyzet alakult ki a töltőállomásokon.

Töltőállomás
Töltőállomás

Ehhez képest a hatósági ár valódi kivezetését követő első hétvégén már lényegesebben visszafogottabb volt a helyzet a benzinkutakon, ugyanakkor a főtitkár kiemelte, még csak a folyamat kezdetén vagyunk. A visszaesés azért nem véletlen, hiszen 480 forint után 699 forint volt a gázolaj literenkénti ára, ami azért nem mindegy.

Mind több és több azon töltőállomások száma, ahol újra lehet üzemanyagot vásárolni, folyamatosan történik az üzemanyag kiszállítása a benzinkutakra, de természetesen ez időt igényel, ezért türelmet is kérünk, mert biztos, hogy még egy-két hét, amíg teljes mértékben megtörténik valamennyi töltőállomás feltöltése

- mondta a szakember, aki úgy látja, hogy a karácsony előtti időszakban ismét felfut a kereslet, de erre már a kereskedők fel tudnak készülni.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés