Hirdetés

Országos tanársztrájk: a Karmelitánál várják Orbán Viktort

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

Országszerte különböző akciókkal indult a csütörtöki pedagógussztrájk. Orbán Viktor miniszterelnöknek is szeretnének átadni egy petíciót a tüntető tanárok.

A Budai várban állnak sorfalat a budapesti Vörösmarty Gimnázium tanárai annak érdekében, hogy át tudják adni petíciójukat Orbán Viktor miniszterelnöknek. A Karmelita közelében állnak sorfalat, a helyszínen úgy 50-60-an lehetnek és a Himnuszt, valamint a Kossuth Lajos azt üzente című dalt is elénekelték, számolt be az atv.hu.

Egy hete rúgtak ki a Vörösmarty Mihály Gimnáziumból egy angol szakos tanárnőt, aki a felmentő levél megérkezésekor táppénzen volt. Ezután az intézmény egy másik tanára beadta a felmondását, szakmai okokra hivatkozva. Szerinte a legerősebb pedagógiai módszer maga a példamutatás, és a legnagyobb formálóerő a többség életében a mintakövetés.

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) által szervezett budapesti tüntetés résztvevői a Széchenyi téren 2022. november 26-án.
A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) által szervezett budapesti tüntetés résztvevői a Széchenyi téren 2022. november 26-án. MTI/Máthé Zoltán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés