Hirdetés

Teljes a káosz: most akkor mennyi lesz a tanárok fizetése januártól?

Nap Híre portré Nap Híre

Korábban a kohéziós források felszabadításától tette függővé a kormány a nagyobb mértékű béremelést, a belügyi tárca viszont kitart az eredeti 10 százalékos fizetésemelés mellett. 

Ez azért is furcsa, mert azóta az Európai Bizottság 10,2 milliárd eurónyi forrást szabadított fel Magyarország számára. A Népszava érdeklődésére most a Miniszterelnökség azt írta, hogy az Európai Bizottság szerdai döntését a kormány a jövő heti kormányülésen a tanár-béremeléssel kapcsolatosan is értékelni fogja, és ezt követően tájékoztatja a közvéleményt. 

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter még az uniós döntés előtt nem sokkal egy interjújában arról beszélt, hogy ha Magyarország megkapja a 10,2 milliárd eurót, akkor januártól a diplomás átlagbér 72 százalékára emelik a pedagógus átlagbért.

"Azt fogjuk kérni, hogy öntsünk tiszta vizet a pohárba, mert a miniszterek összevissza beszélnek. De nekem az az érzésem, mindez csak parasztvakítás. Az EU nem előre fizet, hanem utófinanszíroz. Vagyis a kormánynak előbb hazai forrásból kell nagyobb mértékben megemelnie a béreket, amit az EU később kifizet"

 – mondta Gosztonyi Gábor, a Pedagógusok Szakszervezetének az elnöke a lapnak.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés