Hirdetés

Durvul a harag, megint tiltakoznak a tanárok

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

Vidéki városokban is munkabeszüntetéssel tiltakoznak a pedagógusok.

MTI

A tanárkirúgások miatt folytatódnak a pedagógusok és az őket támogató diákok akciói. Hétfőn több budapesti és vidéki intézményben is tiltakoztak, országszerte csütörtök óta mintegy ezer tanár élt a munkabeszüntetés eszközével - írja az rtl.hu.

Polgári engedetlenséget hirdettek tanárok Sopronban, Veszprémben, Nagykanizsán és Szegeden is. Debrecenben három, helyi szinten elitgimnáziumnak mondható intézmény tanárai írtak nyílt levelet, amiben szolidaritásukat fejezték ki elbocsátott kollégáikkal. „Mélyen elítéljük azt a hatalommal való visszaélést, amely az oktatásügy mérhetetlen problémáinak megoldása helyett, az ezeket a problémákat szóvá tevő pedagógusok eltávolításával válaszol. Az oktatás nem csak a pedagógusok ügye, így a diákok, szülők is kifejezték véleményüket, de ezek sem találtak meghallgatásra” - olvasható az egyik nyilatkozatban.

A pécsi Janus Pannonius Gimnázium diákjai hétfőn egész napos ülősztrájkba kezdtek, és hasonló akciót tartanak hétfőn a szegedi Deák Ferenc Gimnázium diákjai is. Budapesten Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimnáziumban is ülősztrájkot tartanak.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés