Hirdetés

Putyin kiadta a parancsot, kegyetlen támadást indítottak az oroszok Kijev és Odessza ellen

Nap Híre portré Nap Híre

Oroszország Kijev és Odessza megye ellen indított rakéta- és dróntámadást szerda reggel, a csapásokban egy civil életét vesztette, és több épület kigyulladt - közölte az ukrán hadsereg.

Oleh Kiper odesszai kormányzó elmondta: az orosz támadás közel három órán át tartott, és számos mezőgazdasági, valamint kikötői létesítményt megrongált Izmailban. A támadásban súlyosan megsérült és kórházba szállítása után meghalt egy mezőgazdasági vállalat dolgozója.

A dunai kikötőváros az ukrán mezőgazdasági termékek egyik fő kiviteli útvonalává vált, mióta Moszkva júliusban felmondta a fekete-tengeri gabonaexportról szóló megállapodást.

Az ukrán légierő tájékoztatása szerint a légvédelem 23 támadó eszközt semmisített meg a 33-ból. Oroszország 25 iráni gyártmányú Sahíd drónt, hét manőverező robotrepülőgépet és egy Iszkander ballisztikus rakétát lőtt ki a térségre.

Az orosz hadsereg Kijevre is lecsapott szerda reggel, de az ottani védelmi rendszer az összes támadó fegyvert megsemmisítette - közölte az ukrán főváros katonai vezetése.

Olekszandr Szirszkij, az ukrán szárazföldi erők parancsnoka szerdán jelezte: továbbra is nehéz a helyzet a keleti fronton, és az ukrán csapatok fő feladata az, hogy biztosítsák a megfelelő védelmet, megelőzzék az erődítmények és állások elestét a Kupjanszk és Limanszk előtti térségben, illetve sikerüljön előrenyomulniuk Bahmut irányába, és megszerezzék a kijelölt területeket.

Szirszkij a Telegramon azt írta: "az ellenség nem hagyott fel azzal a tervével, hogy elérje Donyeck és Luhanszk megye határait".

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés