Hirdetés

Egy napra megbénül az ország, sztrájkolnak a repterek biztonsági személyzetei Németországban

Nap Híre portré Nap Híre

Sztrájkba lép csütörtökön a nagyobb német repülőterek biztonsági személyzete - jelentette kedden a Hessischer Rundfunk közszolgálati médium a szolgáltató ágazatok dolgozóit képviselő Verdi (ver.di) szakszervezetre hivatkozva.

Várakozások szerint az egynapos munkabeszüntetés megbénítja majd a légiközlekedést Németország nagy részén, tekintettel arra, hogy a biztonsági kapuk nem fognak működni az utasok, csomagok és a repülő személyzet ellenőrzését végző dolgozók sztrájk miatt.

A sztrájk a csütörtök reggeli óráktól éjfélig tart majd.

A Verdi, amely a repülőtereken dolgozó - magasabb bérekért sztrájkoló - mintegy 25 ezer biztonsági őrt képviseli, egyelőre nem reagált a dpa német hírügynökség megkeresésére. A repülőtéri biztonsági személyzet tavaly márciusban is sztrájkba lépett, akkor a munkakörülmények javítása végett - írja az MTI.

Németországban az utóbbi napokban a közlekedési ágazatot érintő több sztrájk is volt. Hétfőn ért véget egy nagyszabású, hatnapos sztrájk, amelyet a német mozdonyvezetők szakszervezete (GDL) kezdeményezett a Deutsche Bahn állami vasúttársasággal november óta folyó bérvitában. A regionális tömegközlekedési vállalatok dolgozói pedig várhatóan pénteken tartanak sztrájkot.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés