Hirdetés

Szörnyű légikatasztrófa történt, senki sem élte túl - videó

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Összeütközött két repülőgép Olaszországban, Róma közelében - közölték a helyi hatóságok.

A beszámolók szerint a két gép a levegőben ütközött össze, majd lezuhantak. A tragédiát senki sem élte túl. Mint írták, a pilóták két U-208-as kiképzőgéppel hajtottak végre gyakorlatokat Guidonia Montecelio közelében, amikor bekövetkezett a tragédia.

A baleset oka egyelőre nem ismert, az olasz hatóságok vizsgálatot indítottak.

A két repülőgép közül az egyik egy utcán parkoló autóra zuhant, a szemtanúk szerint a pilóta még életben volt és segítségért kiáltott. A járókelők azonnal odafutottak hozzá, hogy segítsenek neki, próbálták eloltani a lángokat, de a gép motorja felrobbant és a pilótát nem lehetett megmenteni. A másik repülőre egy nyílt mezőn találtak rá a hatóságok. A pilótának esélye sem volt a túlélésre, ugyanis a gép darabokra esett - írja a Tények.

A baleset után az olasz miniszterelnök, Giorgia Meloni is megszólalt, aki megrendülten fogadta a tragédia hírét. "Megrendülten értesültünk a légierő két pilótájának haláláról, akik egy Guidonia Montecelio közelében történt kiképzési baleset során vesztették életüket" - mondta a politikus, majd részvétét fejezte ki a pilóták családjainak és a légierő tagjainak.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés