Hirdetés

Szomorú hír érkezett: tovább nőtt a szerbiai iskolai lövöldözés áldozatainak száma

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Hétfőn belehalt a súlyos sérüléseibe egy diáklány.

Ahogy arról a Nap Híre is beszámolt, május 3-án, szerda reggel egy hetedikes fiú az apja fegyverével rontott be egy belgrádi általános iskolába, ahol lövöldözni kezdett. A merénylet során nyolc diák és egy iskolaőr vesztette életét, egy pedagógus pedig életveszélyesen megsérült.

Most azonban friss hírek érkeztek, ugyanis egy 13 éves lány belehalt a sérüléseibe hétfő reggel, tizenkét nappal a belgrádi ámokfutást követően.

A diáklányt a tragédia napján súlyos koponyasérüléssel szállították kórházba, ahol többször is megműtötték. Az állapota végig válságos volt. Bár az orvosok mindent megtettek érte, de sajnos hétfőn elhunyt. Ezzel kilencre nőtt az iskolai lövöldözés áldozatainak száma.

A 13 éves merénylő jelenleg is pszichiátriai megfigyelés alatt van. A szerb kormány a tragédia utáni napokban bejelentette, hogy több intézkedés bevezetését tervezik, hogy megakadályozzanak egy következő vérengzést. A bejelentés szerint minden iskolában állandó rendőri felügyeletet vezetnének be, valamint megkezdik a büntetőjogi felelősségre vonhatóság alsó korhatárának a 14-ről 12 évre való csökkentését. Utóbbi azért merült fel, mert a gyilkos hetedikes diák még nem töltötte be a 14. életévét, így a szerb törvények értelmében nem büntethető - írja az MTI.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés