Hirdetés

Veszélyben Szoboszlai Eb-szereplése? Itt a szakértő válasza

Nap Híre portré Nap Híre

A sztárfocista legutóbbi mérkőzésén megsérült, az ortopédsebész szerint hónapok kellenek a teljes felépüléshez.

Ahogy arról a Naphire.hu is beszámolt, január elsején megsérült Szoboszlai Dominik. A magyar játékos a 4-2-es hazai győzelemmel zárult Liverpool-Newcastle Premier League-meccs 63. percében járt szerencsétlenül, egy perccel azelőtt, hogy Jürgen Klopp lecserélte őt. 

A Mandiner megkérdezett egy szakértőt, Tállay András ortopédsebészt arról, mi vár most Szoboszlaira. 

"A combhajlító izom sérülése nagyon gyakori mindenféle sprinteléssel járó sportágban, különösen a labdarúgásban, ahol még a lövések is nagy erőkifejtést igényelnek. Sajnos manapság egy igazán jó játékos már 16 évesen óriási terhelésnek van kitéve, hiszen akár két korosztályban is játszik, nem beszélve a válogatottról, vagy esetleg a diákolimpiáról"

- fogalmazott a sebész, hozzátéve: a sérülés ellenére még a magyar focista ott lehetne a nyári, németországi Eb-n.

"Egy BLASZ 2-es labdarúgónál általában azt szoktuk mondani, hogy mindenféle eszköz és emberi segítség nélkül 2 héttől 3 hónapig terjedhet a rehabilitációhoz szükséges idő – mondta Tállay a Mandinernek. Szoboszlai Dominik természetesen más helyzetben van, hiszen ő egy »gyémántdarabka«, úgyhogy ha három vagy négy hónap szükséges a gyógyuláshoz, azt is nyugodtan kivárhatja.

Persze ez csak egy teoretikus kijelentés, reméljük csak két hétről lesz szó. (...) Bár nem láttam a sérülést, de nem tudom elképzelni, hogy három hónapnál hosszabb időre lenne szükség a gyógyulásához" - mondta Tállay.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés