Hirdetés

Szívszorító: széthullanak a családok a háború miatt

Garai Kitti portré Garai Kitti

Hodruszky Csaba, a XVIII. kerületi Kormányhivatal vezetője szerint csökken a menekültek száma, de továbbra is sokan érkeznek Ukrajnából a magyar fővárosba.

"A legmegrázóbb eset a közelmúltból talán az volt, amikor olyan kisgyermekes édesanya érkezett, akinek a gyermeke 3-4 hónapos lehetett és úgy indult el vele az édesanya, tehát a kisgyermek már a háborúban született és kénytelenek voltak elhagyni hazájukat” – mesélte a szívszorító történetet a kormányhivatal vezetője.

Hozzátette, nagyon sok a csonka család, az édesanyák, nagymamák egyedül érkeznek a gyermekekkel. Többségük ott kellett hagyja a férfi embereket, mert őket nem engedték át a határon. 

Hodruszky Csaba beszámolt arról is, hogy szeptember elején nagyjából napi 150 embert láttak el, és nagyjából 50 ember volt az, aki itt is aludt. "Amikor megérkeznek ide a menekültek, jórészt tovább szeretnének menni. Legfeljebb 1-2 napra jönnek ide, amíg valamilyen tömegközlekedési eszközzel, vonattal, repülővel tovább tudnak utazni, általában rokonaikhoz" - mondta, hozzátéve, hogy ebben és szállásügyben is segíteni tudnak a menekülteknek.

"Azt gondolom, hogy egy komplett kisvárosként működünk, a legalapvetőbb és legszükségesebb dolgokban tudunk segíteni bármelyik menekültnek, aki hozzánk fordul"- idézte a Ripost a vezetőt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés