Hirdetés

Szivárványos botrány Katarban: befogta a száját a német csapat

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

Mivel nem viselhetik a szivárványos karszalagot, a csapatfotón fejezték ki tiltakozásukat a német válogatott focisták Katarban.

A szeptemberben kezdődött szivárványos balhé tovább gyűrűzik Katarban.

Miután a FIFA megtiltotta, hogy az európai csapatok szivárványos, „One Love” feliratú karszalagot viseljen (amely a LMBTQI-közösségek melletti kiállást jelképezné), több ország is felháborodott. Dánia és Anglia például kilátásba helyezték, hogy kilépnek a Nemzetközi Labdarúgó-szövetségből. A FIFA ugyanis azt mondta, amelyik játékos ilyen karszalagot visel a pályán, az rögtön sárga lapot kap.

A németek pedig a Japánnal való mérkőzés előtt úgy álltak oda a szokásos csapatfotóhoz, hogy befogták a szájukat.

A német kezdőcsapat fényképezkedik, mielőtt megkezdődik a Németország-Japán mérkőzés a katari labdarúgó-világbajnokság első fordulójában, a E csoportban az ar-rajjáni Halifa Stadionban
A német kezdőcsapat fényképezkedik, mielőtt megkezdődik a Németország-Japán mérkőzés a katari labdarúgó-világbajnokság első fordulójában, a E csoportban az ar-rajjáni Halifa Stadionban MTI/EPA/Rungrodzs Jongrit

“Nem politikai nyilatkozatról volt szó – az emberi jogok nem képezik vita tárgyát. Ezt természetesnek kellene venni, de még mindig nem ez a helyzet. Ezért olyan fontos számunkra ez az üzenet. Ha megtagadják tőlünk a karszalagot, az ugyanaz, mintha megtagadnák tőlünk a hangunkat. Kiállunk az álláspontunk mellett” - idézi a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) közleményét a Telex.

Kövesse velünk a focivébé friss híreit!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés