Hirdetés

"Hát ez nagyon komoly" - Szijjártó Péter nagyon meglepődött, szobrot készített róla kínai kormány

Nap Híre portré Nap Híre

Szijjártó Péter Kínában tett látogatása alkalmával igencsak meglepődött, ugyanis a pekingi kollégája egy szokatlan ajándékkal lepte meg: a magyar külgazdasági és külügyminiszter egy saját Szijjártó-szobrot kapott.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelenleg Pekingben tárgyal kínai kollégájával, Vang Jivel, a magyar–kínai diplomáciai kapcsolatok felvételének 75. évfordulóját ünnepelve, a kölcsönösen előnyös gazdasági beruházások kiszélesítéséről. A magyar politikust ráadásul egy nagy meglepetés is érte, ugyanis a pekingi kollégája egy személyre szóló ajándékkal készült számára - szúrta ki az Index.

Szijjártó Péter egy őt ábrázoló, futballozó szobrot kapott, az ajándéktól pedig láthatóan nagyon meghatódott. "Jézusom… azt a mindenit!” - mondta a külügyminiszter, aki eleinte alig jutott szóhoz, majd elmondta, hogy még a szponzor is stimmel a mezen, a szám is, mindent eltaláltak a kínaiak. Ji elmondta, hogy ez egy „támadó játékos”, merthogy Szijjártó szerint a legjobb védekezés a támadás. 

"Hát, ez nagyon fog tetszeni otthon a gyerekeknek" - tette hozzá a magyar politikus, aki azt is elárulta, hogy emlékszik arra a képre, amiről a szobrot mintázták. Majd viccelődve megjegyezte: "ma már lehet, hogy egy ilyen rúgástól összeesnék."

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés