Hirdetés

Íme Orbán Viktor gigantikus bejelentése, ami mindent megváltoztat

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

A világon egyedülálló beruházás mellett kötelezte el magát partnereivel Magyarország: a világ leghosszabb tenger alatti villamosenergia-vezetékének megépítésére készülünk - mondta Orbán Viktor.

A miniszterelnök szombaton Bukarestben írta alá az Azerbajdzsánból Georgián és Románián keresztül Magyarországra áramot szállító villamosenergia-hálózatról szóló szerződést, amiről a közösségi oldalán is beszámolt a követőinek.

Orbán Viktor a bejegyzésében egész egyszerűen úgy fogalmazott, hogy 

megépítjük a világ leghosszabb tenger alatti villamosenergia-vezetékét, amellyel olcsó, zöld energiát hozunk Magyarországra.

Az eseményen a magyar miniszterelnök azt is kiemelte, hogy az Európai Unió stratégiai vákuumban van, amelyben az országok vezetőinek kell gondoskodniuk arról, hogy megteremtsék országaik számára a gazdasági és energiabiztonságot. Hozzátette: a megoldás új energiaforrások keresése és beszállítása Európának - írja az ATV.

Orbán Viktor elmondta azt is, hogy "észszerű közelségben a Kaszpi-tenger körül van energiaforrás, és ennek kiaknázásra jelent innovatív megoldást a most bejelentett vezeték".

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés