Hirdetés

Újabb vérontás Szerbiában: autóból lőtt a gyerekekre egy férfi, legalább nyolcan meghaltak

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

A merénylet alig két nappal azután történt, hogy egy hetedikes gyerek lelőtte nyolc társát és az iskolaőrt egy belgrádi iskolában, emellett további hat társát és egy tanárát megsebesítette.

Hajtóvadászatot indítottak a szerb rendőrök egy férfi után, aki csütörtökön legalább nyolc embert megölt és tizenhármat megsebesített, amikor automata fegyverével rálőtt az emberekre a Belgrád melletti Mladenovacon.

A rendőrök szerint  aférfi autóból adta le a lövéseket egy iskolaudvarban összegyűlt fiatalokra. A sérültek közül hét ember állapota még mindig válságos - írja a HVG. A férfi sajtóhírek szerint több Mladenovac-környéki településen is lövöldözött: előbb Dubonában, majd Malo Orasjéban és Sepsinben. A halottak között van a támadó lánytestvére és egy rendőr is.

A szerb belügyminiszter terrorcselekménynek minősítette az esetet. Az elkövető ellen elfogatóparancsot adtak ki, és lezárták a hatóságok azt a területet, ahol a 21 éves férfi feltételezhetően rejtőzködik. Helikopterekkel és hőkamerákkal is zajlik a keresés.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés