Hirdetés

Börtönbe megy a szépségkirálynő, súlyos dolog derült ki róla

Garai Kitti portré Garai Kitti

A szépségkirálynő egy társával együtt körülbelül 621 millió forint értékű bort tulajdonított el.  Kilenc hónapon át több ország hatósága is üldözte őket, végül Horvátországban lecsaptak rájuk a rendőrök. A bíróság most 4 és fél év börtönre ítélte a 29 éves mexikói nőt, akit korábban szépségkirálynőnek választottak az országában, valamint a 47 éves holland-román férfit, aki a bűntársa volt. 

A Blikk azt írja, a bűnpáros lopását komoly előkészületek előzték meg. A pár a délnyugat-spanyolországi Cáceres Atrio nevű szállodájában foglalt szobát, a nő nevére készített hamis útlevéllel. Tudták jól, hogy a hotel Michelin-csillagos étterme rendkívüli borválasztékot kínál, és több olyan bor is megtalálható a választékukban, amit több ezer euróért árulnak.

A páros feltehetőleg jól ismerte az italok értékét, ugyanis csak a legdrágábbak vitték el: több tízezres vagy akár százezer eurós borokat nyúltak le. Mindezt úgy csinálták, hogy a nő elterelni a szállodai recepciós figyelmét, miközben a társa kicsempészte a borokat. A figyelemelterelés során, salátát rendelt az egyetlen dolgozó recepcióstól hajnal 2-kor. Bár a recepciós furcsállta, hogy miután a vendég végigevett egy 14 fogásos menüt, még mindig éhes, végül teljesítette a nő kérését.

A férfi ez idő alatt csempészte ki a recepcióról a borospincéhez tartozó beléptetőkártyát, mivel elsőre nem sikerült, a nőnek tovább kellett húznia az időt, így még egy desszertet is rendelt. Végül a férfi 45 palack bort csempészet ki egy hátizsákba, és két nagy táskába, az üvegeket gondosan becsomagolva, nehogy összetörjenek. 

A lopott termékek között volt, egy már-már műemléknek számító, 1806-os évjáratú bordeaux-i Chateau d'Yquem is, amelynek értéke üvegenként 350 ezer euró, vagyis több mint 135 millió forint - jegyezte meg a lap.

A szépségkirálynőt és a bűntársát végül 4 és fél év börtönbüntetés letöltésére ítélték.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés