Hirdetés

Szorít a határidő, most minden magyarnak résen kell lennie

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Vészesen közeleg a határidő, ugyanis már csak három hét maradt arra, hogy díjterhelés nélkül felhasználják a magyarok a tavaly október 15-ig feltöltött SZÉP-kártyás juttatásokat.

Egy közleményben arra figyelmeztették az érintett lakosokat, hogy május 31-én ugyanis egy egyszeri, 15 százalékos díjat vonnak le azoktól, akik nem költik el ezeket a tavaly október közepe előtt jóváírt összegeket. Éppen ezért érdemes mindenkinek ellenőriznie az egyenlegét, hogy legkésőbb a pünkösdi hosszú hétvégén fel tudják használni a lejáró juttatásokat - írja a 24.hu.

A 2022. október 15. után jóváírt összegekről pedig azt kell tudni, hogy azok a feltöltéstől számított legalább egy évig használhatók fel díjterhelés nélkül.

Egyéb ként idén jóval gördülékenyebb lett a juttatások felhasználása, mivel januártól ténylegesen megszűntek a SZÉP-kártya alszámlái. A K&H Banknál például az év első négy hónapjában kicsivel nagyobb forgalmat bonyolítottak a SZÉP-kártyával, mint az elmúlt év azonos időszakában, holott idén tavasszal az élelmiszervásárlások már nem növelték a forgalmat.

Viszont kiemelték, hogy az infláció hatása azonban itt is érezhető volt, mivel a forgalom minimális növekedése mellett a tranzakciók darabszáma közel 10 százalékot csökkent.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés