Hirdetés

"Az első pár nap kritikus" - Szentesi Évát megműtötték

Nap Híre portré Nap Híre

Mint azt a naphire.hu is megírta, május végén Szentesi Éva a saját blogján számolt be arról, hogy újabb tumort találtak a testében. 

"Van a csípőmben egy két centi nagyságú világító rész, amit ki kell vágni. A bal vese nem mutat életjelet, lehet, azt is kiveszik, a kétcentis folt nyomja az artériát, ezért fáj, a vese alatti vezetéket pedig elzárta, emiatt az nem ürül. És világít: minden bizonnyal tumor” - fogalmazott korábban a blogján az író-újságíró, aki már kétszer legyőzte a rákot. 

Szentesi Éva most új bejegyzést tett közzé a műtétet követően Szarvasmarhának szívzomhúrja címmel a blogján - szúrta ki a 24.hu

Az operáció hét órán keresztül tart. A daganat kiterjettebb, mint ahogyan azt az előzetes vizsgálatok mutatják. Eléri a vastagbelet, a keresztcsontot, gúzsba köti az artériát egy ponton, és megfojtja a bal oldali urétert. A bal vesémet kiemelik, a csontról és a vastagbélről lehámozzák a tumort, az artériáról viszont nem tudják, olyan szorosan tartja. Érsebészt hívnak, aki kivágja a megfojtott artériát, helyére pedig apró öltésekkel egy fiatal szarvasmarha szívizomhúrját varrja, ennek kell átvennie a véráramlást. Úgy ébredek fel, hogy térdtől lefelé nem érzem a bal lábam. Még kába vagyok, amikor bejön az érsebész és az orvosom, próbálják kitapintani a combom tövében a pulzust, de alig érezhető valami. Az első pár nap kritikus – mondják.

Szentesi Éva arról ír, hogy a műtét utáni lábadozást követően találkozott a főorvossal, aki elvégezte a bonyolult műtétet az érsebésszel: "Azt kérdezem, hányszor nem tudok még meghalni, és milyen erő tart itt a Földön. Az bizonyos, hogy itt van dolgom, és lassan látni kezdem, mi az valójában" - írja. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés