Hirdetés

Átvették a hatalmat a Szent Margit Gimnáziumban a Kőgazdag Fiatalok?

Nap Híre portré Nap Híre

Ellepték a luxusautók a budai Szent Margit Gimnázium parkolóját: drága BWM-k, Audik parkolnak az iskola udvarán. Lehet, hogy átvették a hatalmat a Szent Margit Gimnáziumban a Kőgazdag Fiatalok?

A Telex egyik olvasója szúrta ki, hogy luxusautók parkolnak a budai Szent Margit Gimnázium udvarán. "Luxusautók parkolnak a Szent Margit Gimnázium néhány éve szépen felújított kertjében, a gyerekek az autók között tollasoznak" - írta a helyi lakos, aki szerint érdekes módon akkor alakítottak ki ott parkolót, amikor a Ménesi út oda eső szakaszán fizetős lett a parkolás. Elmondása szerint mivel a szomszédos irodaház parkolója mindig tele van, így elképzelhető, hogy az oda tartozó autók állnak be az iskola udvarára. 

A lap megkereste a gimnáziumot, hogy vajon az iskola pedagógusai járnak-e dolgozni a luxusautókkal, esetleg kötöttek-e valamilyen szerződést a szomszédos irodaház dolgozóival a terület használatára. Vízhányó Zsolt igazgató úgy fogalmazott: lehet olyan pedagógus, aki családi helyzete miatt használ ilyen autót, másfelől örülne annak, ha minden kollégája ilyen autókkal közlekedne. Azt azonban nem vizsgálja és nem is vizsgálhatja, ki milyen autóval jár a tantestületből.

"A szomszédos irodaházzal kapcsolatos kérdése természetesen feltételezés. Az intézmény szerződéseiről, kapcsolatairól, annak partnereiről – legyenek azok szülők, egyéb partnerek –, iskolánkban működő felnőttoktatási intézmények vezetőivel való infrastruktúra-használati megállapodásokról nem áll sem módomban, sem jogomban semmiféle médiának nyilatkozni” - tette hozzá Vízhányó Zsolt. 

Nádor Balázs, az iskola ingatlanán helyiséget bérlő EFEB Felnőttoktatási Központ Kft. ügyvezető igazgatója lap kérdésére azt mondta: ők három parkolóhelyet kapnak a Szent Margit Gimnáziumtól lassan húsz éve. "Bár a csatolt képeken éppen nem az EFEB-es autók láthatók, de akár lehetnének a mieink is" - mondta Nádor, hozzátéve, hogy előfordult, hogy nem fért be minden autójuk a parkolóba, ami pedig a Villányi úton parkolt, azt ellopták.

Az olvasó ugyanakkor ragaszkodik ahhoz a feltételezéshez, hogy a szomszédos irodaház bérlői parkolhatnak az iskola udvarán, ugyanis nemrégiben fültanúja volt egy érdekes beszélgetésnek. "Az egyik autós lehúzott ablaknál kihangosítva telefonált, és arról beszélt, hogy az irodaház kapuja valamiért nem nyílik, de sebaj, kinyitja a gimi kapuját”. És kinyitotta" - árulta el.

A Telex kereste a Ménesi Office Center irodáit bérbe adó ingatlankezelő céget, hogy valóban a bérlőik állnak-e be az iskola kapuja mögé, és hogy milyen alapon teszik ezt, de válaszuk szerint cégük csak az üres helyiségek bérbeadásával foglalkozik.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés