Hirdetés

Brutális késes támadás a szekszárdi kórházban, életveszélyesen megsérült egy ápolónő

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Hétfőre virradó éjjel történt a brutális baleset az intézmény traumatológiai osztályán.

Borzalmas esetről számolt be a szekszárdi Tolna Vármegyei Balassa János Kórház főigazgatója az intézmény honlapján. Németh Csaba közölte, hogy késsel támadt egy beteg egy ápolónőre hétfőre virradó éjjel. Az ápolónő életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Kiemelte, hogy a megtámadott munkatársuknak esélye sem volt a védekezésre, de a súlyos sebesülése ellenére, lélekjelentlétének köszönhetően még be tudott menekülni az ügyeletes szobába.

A támadót az időközben a helyszínre érkező vagyonőrök, és társosztályok munkatársainak segítségével sikerült megfékezni. A késelést elkövető beteget jelenleg a pszichiátriai osztályon kezelik.

Kiderült továbbá az is, hogy az ápolónőt az éjszaka folyamán megoperálták, az állapota jelenleg stabil, a reggeli órákban pedig már beszélni is tudtak vele. Az igazgató hozzátette, hogy az ápolónő gyógyulásához a szekszárdi kórház és az Országos Kórházi Főigazgatóság minden segítséget megad. Majd úgy fogalmazott dr. Németh Csaba, hogy a továbbiakban az ápolónő és az intézmény nyugalma érdekében nem kívánnak nyilatkozni.

Azonban egyértelművé szeretnénk tenni, hogy mi, akik a gyógyításra esküdtünk fel, értetlenül állunk az erőszak minden formája előtt, különösen igaz akkor, amikor a munkahelyünkön ér minket atrocitás. Arra kérünk mindenkit, becsüljék meg a gyógyító munkát, amit erőnk megfeszítésével az érdekükben végzünk

- zárta közleményét a főigazgató. Az esettel kapcsolatban a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság közölte, hogy életveszélyt okozó testi sértés gyanújával indítottak eljárást.

Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés
Hirdetés