Hirdetés

Horror a siklósi szeánszon, Zacher Gábor ezt nyilatkozta az esetről

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Ahogy arról korábban a Naphíre is beszámolt, törött csontokkal, életveszélyes állapotban találták meg egy szeánsz után a ValóVilág egykori sztárját. Egyes beszámolók szerint a siklósi erdőben szervezték meg a rituálét, ahol Ayahuasca főzetet fogyasztottak, azonban kicsúszott az irányítás a résztvevők kezei közül. Most újabb részletek derültek ki a drámai esetről.

A hírek szerint az ismert valóságshowszereplő életét Sáfrán Emese telefonhívása menthette meg, aki szintén ott volt a szertartáson. Emese azonnal értesítette az egykori ValóVilág szereplő párját, miután nem reagált a hívásaira és üzeneteire, mert tudta, hogy nagy baj történhetett. A férfi azonnal riasztotta a rendőröket, akik nagy erőkkel kezdtek el kutatni a sztár után - olvasható a Blikken.

Az esettel kapcsolatban Sáfrány Emese nem nyilatkozott, de az Instagram-oldalán megerősítette, hogy ott volt a szeánszon, de fogalma sincs, hogy mi történt a barátnőjével. Azt is elárulta a bejegyzésében, hogy őt is megkínálták a pszichotrópikus főzettel, de nem élt a lehetőséggel, amit a rendőrök által elvégzett teszt is megerősített. Bízik az egykori realitysztár felépülésében, aki az éjszaka folyamán egy életmentő műtéten esett át.

Az esettel kapcsolatban Zacher Gábor toxikológus is megszólalt, aki elmondta: az Ayahuasca egy olyan tudatmódosító hatású főzet, amely órákon át tartó hallucinációt okozhat. Kiemelte: a főzet olyan anyagokat is tartalmaz, amelyek birtoklása és fogyasztása is tiltott. A szakember úgy fogalmazott, a szer veszélyes, mert teljesen kiszámíthatatlan, hogy a fogyasztóra miképpen hat.

A kipróbálója lelkiállapotától függ, milyen hatása lesz, de mindenképpen hallucinációt okoz. Az, hogy valakinek jó élménye volt tőle, nem jelenti azt, hogy a másik embernek is az lesz, ez kiszámíthatatlan. Egy „sima”, gyors drogteszt nem feltétlenül mutatja ki, és a nagyon erős hallucinációkat általában ennél erősebb szerek okozzák. Sajnos, hiába illegális, az interneten ma már bármit meg lehet rendelni

–  hangsúlyozta dr. Zacher Gábor.

Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés
Hirdetés