Hirdetés

94 éves korában meghalt Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Szomorú hír jelent meg kedd délután Szabó György, a Györgytea készítője, bükki füvesember hivatalos közösségi oldalán. Lánya, Lopes-Szabó Zsuzsa az édesapja halálhírét jelentette be:

Szomorú feladatom, hogy tudassam a világgal, hogy édesapám, a világ számára Gyuri bácsi eltávozott közülünk az angyalok világába

- fogalmazott a gyászoló gyermek, majd egy bibliai idézettel folytatta a bejegyzését, ami így szól: "ama nemes harcot megharcoltam, futásomat elvégeztem, a hitet megtartottam" (Pál apostol 2. levele Timotheushoz 4.7).

Zsuzsa azt is megosztotta a követőkkel, hogy édesapja december 4-én, vasárnap este otthonában "nyugodtan, megbékélt lélekkel elaludt". Hozzátette, végig mellette volt és fogta a kezét.

Kérte, vigyem haza. Mondtam, indulunk, amikor készen vagy. 6 óra után nem sokkal későbbre készült el. Amit tudok, tőle tanultam. Nem csak a gyógynövényeket: azt is, hogy kell kanállal enni, és felvenni a cipőmet. Apának is olyan volt, mint füvesembernek: türelmes, nagylelkű, segítőkész, melegszívű és határozott. Hiányát semmi nem fogja pótolni, sem az én, sem az önök életében

- írta a Facebookon. Bejegyzését végül azzal zárta, hogy apja szelleme, tanításai és tudása örökké élni fog és mindig emlékezni fognak rá.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés