Hirdetés

Döbbenet, ami a határ mellett zajlik: Ismét migránsok lövöldöztek Szabadka környékén

Nap Híre portré Nap Híre

Nagyszabású razziát tartottak több vajdasági településen is kedden Szerbiában. A migránsok azonban kedd este és szerda hajnalban ismét lövöldöztek.

A szabadkai Pannon RTV beszámolója szerint a magyar határhoz közeli Hajdújáráson az éjszaka folyamán ismét fegyverrel támadtak egymásra a migránscsoportok, míg Szabadkán nagyobb robbanás hallatszott nem messze a város központjától, a helyi befogadóközpont közelében. A robbanás okára egyelőre nem derült fény.

szerbia szabadka migráció
szerbia szabadka migráció Fotó: MTI/AP/Szerb belügyminisztérium

A rendőrség keddi akciójában nagyszámú rendőr vett részt Szabadkán, Zomborban, Belgrádban, Nagykikindán, Szabácson és Pirotban. Összesen 619 illegális bevándorlót fogtak el, de csak elenyésző mennyiségű fegyvert foglaltak le. A szabadkai rendőrség tájékoztatása szerint a településen három automata és egy félautomata puskát, valamint egy pisztolyt találtak.

A belügyi szervek ellenőrizték azokat is, akik segítik a migránsok mozgását az országon belül, így a taxisokat és a szálláshelyeket is, több ember ellen feljelentést tettek.

A rendőrök azt követően kezdték meg az illegális bevándorlók felkutatását célzó akciójukat, hogy a napokban több fegyveres leszámolás is történt a migránsok között - írja az MTI.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés