Hirdetés

Ledöbbent Sváby András, amikor megtudta, mit ábrázol kisfia alkotása – fotó

Győrik Ferenc portré Győrik Ferenc

Tudatosan ügyelnek rá, hogy gyermekük ne váljon az elektronikus kütyük függőjévé, most azonban arra is ráébredtek, a 6 éves Milán pontosan tudja, mi zajlik körülötte.

Egy nem mindennapi bejegyzés jelent meg Sváby András oldalán, ami feltehetőleg rengeteg szülőt megdöbbentett. 

Hogy a szomszédunkban zajló háború a hírek központi eleme egy bő esztendeje, ahhoz kétség nem fér, a Heti Napló műsorvezetőjének kisfia pedig most arra is ráébreszt mindenkit, hogy az óvodáskorúak életébe is beszivárogtak a frontvonal eseményei. Sváby pár Lego-kockáról posztolt képet, majd a kép aláírásában azt is felelevenítette, mit mondott a kisfia, amikor megkérdezték, mit épített: “Ez az ukrán háború, apa!”.

A Heti Napló műsorvezetőjét a Naphire.hu telefonon érte el, Sváby András nem titkolta, megdöbbent, amikor Milán elárulta neki, mit épített. “Benne van a gyerekek fejében. Annak ellenére, hogy mi nem szoktunk erről így a gyerek előtt beszélni és nincs hírekkel teletömve a feje” - mondta, majd azt is hozzátette: kisfia minden nap legózik, egyrészt ösztönzik is erre, másrészt szereti is - addig sem a telefonokat nyomkodja. Ugyanakkor ezt a pillanatot feltehetően örökre megjegyzi, hiszen most szembesült vele igazán, hogy óvodáskorú gyermeke életére is hatással vannak a világ történései.

“A párom, Andi kérdezte tőle, hogy mi ez, és akkor neki mondta el először, hogy ez az ukrán háború. Ő kérte meg, mutassa meg nekem, így kijött és megmutatta. Ledöbbentem! Sokkoló, hogy a gyerekek tudnak erről, meg hogy benne van a gondolataikban ez az egész” - idézte fel a történteket a Naphire.hu-nak Sváby, aki szerint szülőként nem kell és nem is lehet másképp kezelniük a kérdést. “A szomszédunkban van egy háború, az lenne a baj, ha erről nem tudna. Jövőre iskolába megy, most már a realitásokkal is valamennyire tisztában kell lennie” - vélekedett a Heti Napló műsorvezetője.

Hangsúlyozta: meglepte a kisfia, ugyanakkor semmi rendkívüli nincs ebben, hiszen a gyerekek az óvodában is beszélgetnek, tisztában vannak vele, ki az a Putyin, Zelenszkij és kik a fontos politikusok a világban - anélkül is, hogy ezt bárki beléjük sulykolná.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés