Hirdetés

Súlyos pofon a NAV-tól: sokkal kevesebbet keresnek a magyarok, mint amit a KSH mondott

Nap Híre portré Nap Híre

A KSH adatai alapján jobban néz ki, mennyit keresnek a magyarok, mint amit a NAV állít.

A NAV szerint tavaly bruttó 418 ezer forint volt az átlagos havi kereset, vagyis kedvezményekkel együtt ez 285 ezer forintos nettót jelent, írja az atv.hu.

A legmagasabb átlagos havi nettó kereset Budapesten volt (370 ezer forint), ezt követik a megyei jogú városok (304 ezer forint);
majd a városok (273 ezer forint); a legalacsonyabb érték pedig a községekben volt (243 ezer forint). Vagyis a budapesti dolgozók átlagosan 22 százalékkal keresnek többet, mint a megyei jogú városokban dolgozó kollégáik, 36 százalékkal többet, mint aki városban dolgozik, és 52 százalékkal többet egy községi munkavállalónál.

A legmagasabb érték Gosztolán volt, ahol átlagosan 689 ezer forintot vitt haza egy munkavállaló, amihez egyedül Tornakápolna állt közel 667 ezer forintos értékkel. Az átlag csak ezen a két településen haladta meg a 600 ezer forintot. Ugyanakkor kiemelték: mind a két település alacsony lélekszámú. 

A legalacsonyabb kereseteket Szabolcs-Szatmár-Bereg (222 ezer forint), Békés (234 ezer forint), Nógrád (239 ezer forint) illetve Somogy vármegyében (239 ezer forint) érték el.

Magyarország 19 vármegyéjéből 14-ben az országos átlag alatt volt a kereset. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés