Hirdetés

Súlyos döntést hoztak Józsefvárosban, foghatják a fejüket a lakosok

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

A józsefvárosi képviselő-testület megszavazta az ingyenes lakossági parkolást átalakító, azaz lényegében megszüntető előterjesztést. Ezt korábban Pikó András kerületi polgármester, valamint Rádai Dániel momentumos alpolgármester nyújtotta be. Ehhez érkeztek módosítások is, ám azokat nem szavazták meg.

Ennek értelmében a lakossági parkolási engedélyek eddigi támogatása 100 százalékról 80 százalékra csökken első autó esetén, másodiknál pedig ez akár 50 százalék is lehet - írja a Telex. Információik szerint az ősztől megújuló fővárosi parkolási zónákhoz alkalmazkodva Józsefvárosban a lakossági parkolási engedélyeket a kerületben lévő „A”, „B” és „C” zónák alapján határozzák meg. 

Ezt erősíti meg a Színes Józsefváros Facebook-oldalon közzétett bejegyzés is, amiben kiemelték: aki az „A” zónában lakik, az évente lakásonként az első autóra 30 000 forintot, a „B” zónában 24 000 forintot, a „C” zónában pedig 18 000 forintot fizet. Emellett azon is változtatnak, hogy a megszokottak szerint nem lakosokra, hanem lakásokra korlátozzák a parkolási engedélyek kiadását.

Ezek mellett még a díjkedvezményeket is meghatározták, az orvos által kiadott igazolás benyújtásával 100 százalékos kedvezményt igényelhetnek a tartós betegségben szenvedők vagy rendszeresen járóbeteg-szakellátást igénybe vevő lakosok, valamint azok is, akik az ilyen ellátásokat igénylő lakosok szállítása érdekében érkeznek a budapesti kerületbe. Emellett a nagycsaládosok is kedvezményt kaphatnak, akárcsak a nyugdíjasok. Ők 90-80 százalékos térítést kérelmezhetnek az első autóra.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés