Hirdetés

Súlyos családi örökséggel küzd a világsztár, akinek hangja megbabonáz

Morvay Péter portré Morvay Péter

Ma ünnepli 35.születésnapját Adele, akinek az élete sokáig a zenei csúcspontok és magánéleti szakadékok között haladt.

Az Emmy-, Oscar-, Golden Globe-, valamint tizenhatszoros Grammy-díjas angol énekesnő 1988. május 5-én született Londonban, Angliában. Édesanyja egy angol, édesapja pedig egy walesi származású volt.

„A zene szó szerint a barátom volt. 

Egyke gyerek voltam, és a zene az a testvér volt számomra, aki nekem sosem adatott meg.” - így emlékezett vissza gyermekkorára.

Az apjával való kapcsolata nemcsak szülei válása, de a férfi alkoholproblémái miatt is meglehetősen feszült volt.

Az énekes maga is több interjúban beszélt az italhoz fűződő viszonyáról:

„Mindig is közeli kapcsolatot ápoltam az alkohollal.

 Mindig is izgatott az ital. Ez távolította el az apámat tőlem, úgyhogy nagyon érdekelt, mi olyan nagyszerű benne.”

A függőségtől később sikerült megszabadulnia, ami hozzájárult az utóbbi években a látványos fogyást követően a külsejében is végbement látványos változáshoz. 

Adele apja 2021 májusában hunyt el rákban, és bár halála előtt sikerült rendezniük viszonyukat, de Adele férfiakhoz való kapcsolatát a későbbiekben is nagyban meghatározták apjával szerzett élményei.

Adele már négyéves korában megismerkedett a zene alapjaival, ekkor énekelni kezdett. Elmondása szerint 

szabadidejében olvasás helyett is inkább énekelt.

Adele első albuma 19 éve korában jelent meg
Adele első albuma 19 éve korában jelent meg Fox News

Az első zenei tapasztalatait a South London Gospel Choir-ban szerezte, amelynek tagja volt.

Először 2007-ben jelent meg az „Hometown Glory” című dalával, amelyet London déli részén élő barátai és családja ihletett. Ez a dal és a következő megjelent dalai nagy népszerűségre tettek szert a MySpace-en és YouTube-on.

Adele 2008-ban adta ki első albumát, a „19”-et, amelynek címe az életkorára utal.

Az album számos dalt tartalmaz, amelyeket Adele egyedül írt vagy együttműködésben más zenészekkel. Az albumon szereplő „Chasing Pavements” című dal nagy sikert aratott, és ezzel a Legjobb Fiatal Előadó kategóriában Grammy-díjat nyert.

A következő albuma, a „21” 2011-ben jelent meg, és azonnal hatalmas sikert aratott az egész világon. Az album első kislemeze, a „Rolling in the Deep” világszerte a slágerlisták élére került, és több Grammy-díjat is nyert. 

Adele 2015-ben adta ki a szintén az aktuális életkorát jelölő „25” című albumot, amely szintén világsiker lett, több dal, köztük a „Hello” és a „Send My Love” a slágerlisták élére került.

Koncertjei iránt is hatalmas az érdeklődés: legutóbb Las Vegas-i koncertsorozatára a legolcsóbb jegy 600 dollár, a legdrágább 41 ezer dollárba, azaz átszámítva csaknem 13 millió forintba került.

Magánélete azonban a sikerek közben hányatottan alakult.

Adele 2011-ben megismerkedett Simon Konecki brit vállalkozóval, 2012 októberében pedig megszületett a fiuk, Angelo. A pár 2017-ben összeházasodott, majd 2019-ben bejelentették a válásukat. 

Adele az Oprah Winfrey-nek adott interjújában elmondta, hogy mivel neki sosem volt lehetősége klasszikus, nukleáris családmodellben élnie, nagy vágya volt, hogy a gyerekének ez megadasson. Mégis rá kellett döbbennie, hogy már nem boldog a kapcsolatában, így végül a válás mellett döntött, noha 

a mai napig bántja, hogy ilyen hamar tönkrement a házassága.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés