Hirdetés

Súlyos bűncselekményekkel vádolják Joe Bident és fiát

Morvay Péter portré Morvay Péter

Vizsgálat indulhat az amerikai elnök érintettségéről fia kétes üzleti ügyleteiben.

Joe Biden közvetlen részvételét is vizsgálnák fia tengerentúli üzleti ügyeiben az amerikai képviselőház több bizottságának leendő republikánus elnökei - írja a Hetek.

Bár hivatalosan még nem jelentette be, Joe Biden azt tervezi, hogy 2024-ben is indul az elnökválasztáson, ahol ismért Donald Trump lehet az ellenfele.

James Comer, az alsóház felügyeleti bizottságának következő elnöke és Jim Jordan, a jogalkotási bizottság leendő vezetője azt követően tartott sajtóértekezletet, hogy nyilvánosságra kerültek az elnök fiának, Hunter Bidennek az üzleti tevékenységéről szóló republikánus vizsgálat előzetes megállapításai. 

James Comer informátorokra hivatkozva azt mondta, hogy 

a Biden család gyarapodott, és tagjai milliomossá váltak a családhoz tartozás okán.

Fia ügyei miatt kerülhet bajba az amerikai elnök
Fia ügyei miatt kerülhet bajba az amerikai elnök

A jobboldali politikus arról a feltételezésről is beszélt, miszerint Hunter Biden és Joe Biden részt vett jogellenes nemzetközi ügyletekben. A republikánus vizsgálat szerint

bizonyítékot tártak fel az Egyesült Államok kárára bűnszövetkezetben elkövetett csalásra, banki csalásra, a külföldi ügynökök regisztrációjára vonatkozó törvény (FARA) megsértésére, valamint pénzmosásra, adócsalásra és egyéb bűncselekményekre.

Az amerikai törvényhozás alsóházában a múlt heti választásokon a republikánusok többséget szereztek, így a képviselőházi bizottságok elnöki pozíciója őket illeti.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés