Hirdetés

Ennek a súlyos beteg fiatal lánynak nagyon kevés ideje van hátra, de Ön szebbé teheti az utolsó hónapjait

Nap Híre portré Nap Híre

Zsuzsi a maradék idejét még szeretné élményekkel megtölteni. A debreceni lány bakancslistáján olyan dolgok szerepelnek, amelyek a legtöbb ember számára szinte magától értetődőek. Például az, hogy szeretne még élni. 

A 21 éves nő történetéről a Blikk számolt be. Mint írták, Zsuzsi két szívátültetésen már átesett. Tízéves korában egy vírusos fertőzés miatt gyógyíthatatlan szívizombetegség lépett fel nála, orvosai hónapokig harcoltak az életéért, 2013-ban pedig új szívet kapott. Négy év után mutatkoztak először a kilökődés jelei, szervezete nem fogadta be a szervet, kiderült, hogy új szívre lesz szüksége. A másodikat 2021 novemberében kapta meg. Mostanra azonban biztossá vált, hogy a kilökődés itt is elindult, lassan elzáródnak a koszorúerei. Zsuzsa többé nem kaphat új szívet, a fiatal lánynak talán csak hónapjai vannak hátra. És az orvosok hiába keresik a gyógymódot, egyelőre nem látnak esélyt a megmentésére.

"Az első hetek sokkja után nehezen tértünk magunkhoz és fogalmam sincs, hogy Zsuzsinak honnan van ehhez elég ereje. Most már csak az isteni csodában bízhatunk, bár az orvosai mindent próbálnak megtenni érte. A betegséget gyógyítani nem lehet, infúziós kezelésekkel tudják lassítani a folyamatot" - részletezte a lány édesanyja, Beatrix. 

Zsuzsi maga is úgy érzi, hogy egy újabb operációhoz már nem lenne elég ereje. Eddig összesen negyvenszer esett át kisebb-nagyobb műtéteket, és nem szeretné, hogy újra felnyissák a mellkasát. 

 Úgy vagyok vele, hogy ezt az egészet inkább feltettem egy magas polcra, ahol nem is látom. Nem szeretném, hogy az töltse ki a mindennapjaimat, nem akarok azon gondolkodni, meddig élek még. Ezért összeírtam azokat a dolgokat, amiket szeretnék még megcsinálni

- mondta mosollyal az arcán a fiatal lány.

A kitűnőre érettségizett lány legfőbb vágya, hogy bejusson az egyetemre, pszichológia szakra. Emellett szeretne eljutni külföldre, ahol még sosem járt, szeretne úszni a tengerben, korcsolyázni a Városligetben, megszerezni a jogosítványt, vagy eljutni egy balett-előadásra. A család önerőből azonban még ezeket sem tudja megengedni magának, hiszen az amúgy masszőrként dolgozó édesanya szinte minden idejét kitölti, hogy gondoskodjon lányáról.

A maradék időmet még szeretném megtölteni élményekkel. Olyan jó lenne mást is látni, nem csak a Hortobágyot

 – mondta Zsuzsa.

Ha szeretne Zsuzsinak segíteni, a pénzbeli adományokkal is sokat tehet. Az édesanya számlaszáma:

  • Tóthmartinez Beatrix Krisztina
  • HU68-12052712-00466375-00100008
  • Raiffeisen Bank Zrt.
  • Swift kód: UBRT HUHB
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés