Hirdetés

Sajnos rossz hír érkezett a súlyos beteg világsztárról

Garai Kitti portré Garai Kitti

Bruce Willis demenciában szenved, egyre rosszabb az állapota.

Ahogy arról korábban a Naphíre is beszámolt, Bruce Willis tavaly tavasszal bejelentette, hogy afáziát diagnosztizáltak nála, ami miatt felhagy a színészettel. A családja csütörtökön friss híreket közölt a nagybeteg színész állapotáról: kiderült, hogy súlyosbodott az állapota. 

"Amióta 2022 tavaszán bejelentettük, hogy Bruce afáziával küzd, az állapota előrehaladt, és most egy konkrétabb diagnózisunk van: frontotemporális demencia (FTD néven ismert). Sajnos a kommunikációval kapcsolatos nehézségek csak az egyik tünete annak a betegségnek, amellyel Bruce-nak szembe kell néznie. Bár ez fájdalmas felismerés, egyúttal megkönnyebbülés is, hogy végre pontos diagnózist kapunk" - idézte az Index a színész feleségének közleményét.

Egyébként amióta Bruce Willis bejelentette, hogy beteg, teljesen eltűnt a nyilvánosság elől. Csak a felesége, Emma Heming Willis bejegyzéseiből lehet tudni, hogy milyen állapotban van a színész.

    Frontotemporális demencia

    Bővebben Bezárás

    A frontotemporális demencia gyűjtőfogalom, amelybe olyan agyi rendellenességeket sorolnak, amelyek az agy homloklebenyét (frontális lebeny) és/vagy a halántéklebenyét (temporális lebeny) érintik. Ezen agyterületek felelősek a személyiségért, a viselkedésért, a beszélt nyelvért és annak megértéséért. A betegségre jellemző az intellektuális képességek romlása, a személyiség megváltozása, a viselkedés- és hangulatzavarok, illetve a betegek elveszthetik nyelvi képességeiket is, ugyanakkor a betegség előrehaladott szakaszában is sokáig érintetlen marad a térbeli tájékozódás képessége.    

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés