Hirdetés

Súlyos állítás: merénylet készül Orbán Viktor ellen? Megszólalt a magyar külügyminiszter

Nap Híre portré Nap Híre

Orbán Viktor elleni merényletről beszélt a szerb miniszterelnök-helyettese. Szijjártó Péter reagált.

Alekszandr Vulin, Szerbia miniszterelnök-helyettese információt kapott arról, hogy Orbán Viktor ellen merénylet készül, mert az Oroszország és Ukrajna közötti béketárgyalásokat szorgalmazza. Szijjártó Péter azonban nem tud ilyen próbálkozásról. De szerinte „jogi, pénzügyi és politikai támadások is érik a miniszterelnököt, a kormányt, az országot”.

A szerb és orosz sajtót járta be a hír, hogy Orbán Viktor miniszterelnök ellen merényletet terveznek. Alekszandr Vulin, Szerbia miniszterelnök-helyettese úgy fogalmazott:

Ami a Nyugat által kevéssé kedvelt politikusok személyes biztonságának fenyegetését illeti, meg kell jegyezni: korántsem véletlen, hogy Robert Fico szlovák miniszterelnök meggyilkolására kísérletet tettek, Ibrahim Raizsi iráni elnököt megölték, továbbá gyilkossági kísérlet zajlott Donald Trump amerikai elnökjelölt ellen is - írja a Blikk.

Információt kaptunk arról, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök ellen is merényletet készítenek elő – idézi a szerb politikust az orosz sajtó nyomán az Index. Szerinte az Ukrajnával kapcsolatos álláspontjuk miatt válhattak célponttá. Korábban arról is beszélt, hogy a szerb elnök is veszélyben van.

A magyar külügyminiszter az orosz állami hírügynökségnek reagált a felröppent hírre.

Nem tudok ilyen próbálkozásról, de azt tudom, hogy jogi, pénzügyi és politikai támadások is érik a miniszterelnököt, a kormányt, az országot – közölte Szijjártó Péter, hozzátéve, hogy nincs információja gyilkossági kísérletről.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés