Hirdetés

Itt van Sulyok Tamás válasza: kiderült, találkozik-e Magyar Péterrel

Nap Híre portré Nap Híre

"Pártpolitikai versenybe a köztársasági elnök alkotmányos helyzeténél fogva nem avatkozhat be, abban nem vehet részt” – ezt írta Magyar Péternek címzett válaszlevelében Sulyok Tamás köztársasági elnök.

A Tisza Párt elnöke egy hete hívta személyes találkozóra Sulyok Tamást. Magyar „a hazánkban tapasztalható erkölcsi, jogi, politikai és megélhetési válságról” akar egyeztetni az államfővel. Akkori közleményében azt írta, hogy személyesen tájékoztatná majd Sulyokot arról, hogy az EP-listavezetői vitát leszámítva 215 napja nem kap élő megszólalási lehetőséget a közmédiában – írja a 444

Magyar szerint ez az állapot sérti a közvélemény kialakulásához szükséges szabad tájékoztatás feltételeit, vagyis közvetlenül az Alaptörvényt is. Sulyok válaszlevelét Magyar a Facebook-oldalán tette közzé.

Magyar Péter reagált is a képhez fűzött posztban. Azt írta: „Javaslom elnök úrnak, hogy két palacsintasütés közben tanulmányozza az Alaptörvényt, ha egyébként nem tudná, hogy a köztársasági elnök személyében megtestesíteni hivatott a nemzet egységét. Illetőleg kérném, hogy szedje össze a bátorságát és a levelemnek a “köz”médiára vonatkozó részére is válaszoljon.”

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés