Hirdetés

Elképesztő fordulat történt Suhajda Szilárd keresése közben

Garai Kitti portré Garai Kitti

Suhajda magyarországi csapata megpróbált visszaküldeni egy mentőcsapatot a magyar hegymászóért, azonban senki sem vállalta az indulást.

Suhajda Szilárd műholdas nyomkövetőjének legutóbbi jelzése szerdán, nepáli idő szerint 19:30-kor érkezett, azóta nem adott életjelet magáról a magyar hegymászó. Mint ismert, Suhajda arra vállakozott, hogy meghódítja a Mount Everestet oxigénpalack és magashegyi teherhordók alkalmazása nélkül. 

A naphire.hu azt is megírta, hogy csütörtökön este friss hírek érkeztek a hegymászóról, ugyanis a hazai háttércsapat arról értesült, hogy Suhajda Szilárd körülbelül 8780 méteren, a Hillary-lépcső aljában van. A hegymászót állítólag egy csapat szúrta ki, akik szerint a magyar férfi a ruházata alapján egyértelműen beazonosítható volt. Elmondásuk szerint amikor elhaladtak mellette, életjeleket mutatott, de fagyási sérülések nyomai és a magashegyi agyödéma jelei látszottak rajta. 

A háttércsapat megállapodott a nepáli ügynökséggel abban, hogy ma reggel megkísérelnek helikopterrel felrepülni olyan magasságba, ahonnan láthatják Suhajda Szilárdot. Ezzel egy időben három serpát is elindítanak hozzá, akik jobb esetnek már péntek este felérhetnek hozzá.

A legújabb információk szerint a csapat megpróbált egy kínai holttesttel lefelé tartó, másik csapatot visszaküldeni Suhajdáért. Azonban sajnos mire létrejött köztük a kapcsolat, a mentőcsapat valamennyi tagja már a 3-as tábor alatt tartózkodott, így senki nem vállalta, hogy visszaindul a magyar hegymászóért - adta hírül az M4Sport.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés