Hirdetés

Újabb fotó került elő Suhajda Szilárdról

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

Egy, a csúcsról visszafelé tartó hegymászó fotózta le, aki valószínűleg nem gondolta, hogy ez lesz az egyik utolsó fotó a fiatal férfiról.

Korábban már Price Márton Péter hegymászó megosztott pár fotót a közösségi oldalán, amelyeket Suhajda Szilárd tragikus halála előtt készített a Mount Everesten. A hegymászó emlékére a Szemlőhegyi-barlang feletti parkban tartottak megemlékezést kedden, a családtagok, barátok és sporttársak csendes főhajtással búcsúztak

Így búcsúztak Suhajda Szilárdtól
Így búcsúztak Suhajda Szilárdtól

Ben Ferrer, a Seven Summit Climbs csapat tagja május 24-én reggel fél nyolckor tért vissza az Everest csúcsáról, amikor találkozott egy hegymászóval, aki a hegyoldalon ült, a hóban - írja az Index

Úgy tudni, éppen a magyar Suhajda Szilárd volt az, aki egyedül, oxigén nélkül mászott. Ferrer készített róla egy fotót, de nem gondolta volna, hogy ez lesz az utolsó felvétel Szilárdról. 

"Elég fáradtnak tűnt, ezért azt gondoltam, hogy a csapatát tájékoztatja a helyzetéről. Röviden köszöntem neki (az alaptáborban már beszélgettünk), megkérdeztem, hogy van, és ő csak annyit válaszolt, hogy «rendben»"

– mondta Ferrer.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés