Hirdetés

Összeköltöztek - először szólalt meg szerelméről Stefanovics Angéla - Fotók

Győrik Ferenc portré Győrik Ferenc

Különös orgánuma és humora elképzelt karakterek tucatjait teszi egyedülállóvá és emlékezetessé, nincs ez másképp a Marsra magyar!-ban megtestesített Vass Mari szerepben sem. Stefanovics Angéla több mint húsz éve végzett a színművészeti egyetemen, 2011-ben pedig Jászai Mari-díjat kapott, és amit a fejébe vesz, meg is valósítja. Legfrissebb "gyermeke" az a heti sorozat, aminek nem csak az egyik szereplője, de írója, alkotója is. A Naphire.hu megkeresésére új párjával, Szervét Tiborral kapcsolatban is elárult pár titkot.

Naphire.hu: A Marsra magyar! egy rég dédelgetett álom, vagy felkérésre készült?

Stefanovics Angéla: Ezt a minisorozatot a Telekom, a KMH Film és az Index együttműködése tette lehetővé. Az ötlete pedig egy teljesen új találmánya az alkotó csapatnak. A történet Bakon játszódik és egy magyar vasipari cég, a Hajnal Vasad Kft. mindennapjait eleveníti meg a tőlünk megszokott humorral. Abban viszont egyedülálló mindenképpen, hogy ez egy ingyenesen elérhető tartalom, amit korlátlan alkalommal lehet megtekinteni.

Forog a Marsra magyar!
Forog a Marsra magyar!

Naphire.hu: Gondolta volna, hogy a színművészeti egyetemen életre szóló barátokat és alkotótársakat is talál majd?

Stefanovics Angéla: A Végh Zsolttal, Kálmánchelyi Zoltánnal való barátságom még a színművészeti előttről datálódik. Az első rövidfilmjeinket még két VHS-lejátszóval vágták. Ma már ez elképzelhetetlen, mondjuk akkor is az volt, de akkor még nem ismertünk lehetetlent, és talán most sem. Legalábbis ez a vállalkozás ezt mutatja.

Naphire.hu: uristen@menny.hu, Libiomfi, Marsra magyar! - mi a közös bennük, s önök miben változtak az elmúlt 20 évben?

Stefanovics Angéla: Erre a kérdésre nagyon nehéz felelni, és talán nem is érdemes. A rengeteg magunk után hagyott lábnyomból számomra az látszik, hogy mennek az évek. Zolinak már nem 2, hanem 3 gyereke van. Zsolti is rég elköltözött a Rákóczi térről, ahol még a Pesti-mesét forgattuk, de rám még rám jön az érettségi ruhám.

Naphire.hu: Milyen a fogadtatása? Voltak félelmei, van most hiányérzete?

Stefanovics Angéla: Bíztam benne, hogy jól fogadják majd és szerencsére ez beigazolódni látszik. Amiben vannak nehézségek az az, hogy ilyen jellegű kooperáció még nem volt eddig Magyarországon és úttörőnek lenni sose könnyű. Tele van olyan problémákkal, feladatokkal a vállalkozás, amikkel eddig senki senki se találkozott. Viszont ez az egyedülállóság adja meg a benne dolgozó emberek lendületét és ezért tekinti mindenki szívügyének is.

Naphire.hu: Ismert színésznő, youtuber - tudatosan kerüli a bulvárt, a kereskedelmi csatornákat?

Stefanovics Angéla: Egyszerűen nincsen időm rá. Egy csomó dolog sokkal fontosabb a számomra. Most is például a Marsra magyar! utolsó epizódját kéne írnom már, ami nem egyszerű, mert igen szövevényes helyzetbe keverednek a dolgozók, Nagybani Laci, Hajnal Károly és a többiek.

Naphire.hu: Mi minden lapul a fiókban, vagy akár a fejében, ami a jövőjét, karrierjét illeti?

Stefanovics Angéla: Babonás vagyok, így nem szívesen beszélek a terveimről amíg meg nem valósulnak. Idén Janklovics Péterrel és Deés Enikővel csináltunk egy kétszemélyes jelenetekkel tarkított stand up estet a Dumaszínházban. Tegnap volt fellépésünk a Lar’t pour lar’t Légitársasággal. Igyekszem minden reggel jógázni és nyár végén Madridba megyek, ahol Sharathji astanga mester kurzusán veszek részt. Juj, ez jövőbéli tervem. Remélem összejön.

Naphire.hu: Anzselika Habpatronként ismert influenszer, ugyanakkor fél éve nincs új videója...

Stefanovics Angéla: Többek között azért is állt le a csatorna, mert a benne dolgozó emberek nagy része most a Marsra magyar!-on dolgozik. Remélem újra tudunk majd indulni, de egyelőre nem tudom, mikor.

Naphire: Korábban kiderült és Ön is megerősítette: összejött Szervét Tiborral, akivel azóta a vörös szőnyegen is megjelentek együtt. Összeköltöztek? Vannak közös szakmai terveik, vagy mindent a sorsra bíznak?

Stefanovics Angéla: Bizony. Valóban van. Valóban megjelentünk és a sorsra bízzuk.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés