Hirdetés

Novák Katalin olyat tett, amire senki se számított - tüntető diákokkal és tanárokkal találkozott

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Novák Katalin a Sándor-palota vasárnapi nyílt napján az épület előtt beszélt a tiltakozó tanárokkal és diákokkal, ami egészen váratlan lépés volt tőle.

A demonstrálók azt mondták a köztársasági elnöknek, hogy tárgyalóasztalnál kellene megbeszélni a pedagógusokkal kapcsolatos ügyeket, ő pedig azt mondta a tüntetőknek, hogy nem felel a kormányért.

Ön nem kedveli ezt a kormányt. Én maximálisan tiszteletben tartom a véleményét, de egymás sértegetésével nem megyünk semmire. Én idejöttem, megszólítottam önöket, érdeklődéssel meghallgatom, mit gondolnak

- mondta a Sándor-palota előtt demonstrálóknak, akik közül többen, köztük Pankotai Lili is arra kérte a köztársasági elnököt, hogy ne írja alá a státusztörvényt.

Ha bárki úgy érzi, hogy én azzal leereszkedem, hogy idejöttem, megszólítottam, önöket, igyekeztem érdeklődéssel, meghallgatni, hogy mit gondolnak, szerintem sértő. A legnagyobb tisztelettel fordulok önök felé, nem értünk mindenben egyet, nem felelek a kormányért

- fogalmazott Novák Katalin, aki egy ponton széttárta a karját a jelenlévők felé, mondván, hogy ha nem tárgyal velük senki akkor az a baj,k ha pedig ő beszélgetni jön, akkor az propaganda. Végül a köztársasági elnök arra kérte a jelenlévőket, hagyják, hogy mások, akik szeretnének bemenni a Sándor-palotába, megtehessék azt - írja az RTL.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés