Hirdetés

Itt a december, megérkezett a Spotify nagy dobása, a wrapped

Nap Híre portré Nap Híre

Rengeteg újdonságot hordoz magában a Spotify legújabb funkciója, a Wrapped. A 2022-ben decemberben megjelenő alkalmazásnak köszönhetően több érdekes dolgot is megtudhatunk a zenei szokásainkkal kapcsolatban.

Megérkezett a Spotify legújabb funkciója, a Wrapped, ezzel együtt pedig rengeteg év végi grafikont és adatot is közzétettek. A zenestreamelő alkalmazás általában december első napjaiban teszi közzé az éves statisztikákat bemutató, személyre szabott vizuális bemutatót, amit a felhasználó akár le is menthet, tovább küldhet, vagy megoszthat bármilyen közösségi oldalon. 

Ugyanakkor idén egy újítást is belecsempésztek a statisztikába: a szokásos személyes adatokon kívül a Spotify közösségi célú statisztikákkal is ellátja a hallgatókat, ugyanis az alkalmazás egy zenei személyiség funkcióval is bővült, amely elemzi a zenehallgatási szokásainkat. A Wrapped funkciónak köszönhetően többek között azt is megtudhatjuk, hogyan hallgatunk zenét, illetve milyen zenei hangulathoz állunk a legközelebb napszakokra lebontva. 

Az alkalmazás egyébként csoportokra bontja a zenehallgatást: eszerint bekerülhetnek a hallgatók a "Kalandor", a "Rajongó" és a "Speciális" csoportba is. 

Az Index cikkében azt írja, a Spotify beszámolójából kiderül az is, hogy mely előadókat hallgatták idén a legtöbben. Mint írják, Bad Bunny megtartotta koronáját, mint világszerte a legtöbbet streamelt előadó. Az Egyesült Államokban a 2022-es év top előadói pedig nem mások, mint: 

  • Drake
  • Taylor Swift
  • Bad Bunny
  • Kanye West
  • The Weeknd 

A top podcastokat a Spotify saját programjai uralták, a The Joe Rogan Experience vezette a listát, amelyet a Call Her Daddy, az Anything Goes with Emma Chamberlain, a Caso 63 és a Crime Junkie követett.

És ha már a decemberről esett szó, nézzék, kinek indult még jól, egy gyönyörű ajándékkal a hónap.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés