Hirdetés

Karjukat törik, tetőről ugranak le a sorozástól rettegő oroszok

Morvay Péter portré Morvay Péter

Kétségbeesett oroszok tömegei próbálják elhagyni az országot, akiknek pedig nem jut jegy, akár a karjukat is készek eltörni, hogy elkerüljék a sorozást.

Közben érkeznek az első jelentések a sorozásokról, és a hírek sokakat megrémísztenek.

Volt, akit az éjszaka közepén rángattak ki az ágyból, és közölték vele, hogy négy órája van arra, hogy összepakolja a holmiját, és jelentkezzen a sorozóhelyiségben. Másoknak a munkahelyükön adták át a behívóparancsot. 

Egy férfi a házának tetejéről ugrott le, hogy elmeneküljön a sorozótisztek elől. 

A rendőrség letartóztatási parancsot adott ki ellene, hadkötelezettség megszegése miatt.

Kétségbeesett feleségek azonban azt mondják, készek inkább eltörni férjük karját vagy lábát, csak ne kelljen bevonulniuk. 

Mások is gondolkodnak ezen, és a Google-keresések között megugrott a „Hogyan törjünk el egy kezet” kifejezésre érkező találatok száma. 

A hatóságok azonban figyelmeztetnek arra, hogy a potenciális újoncok jogi szankciókra számíthatnak, ha a behívó elkerülése érdekében kar- vagy lábtöréssel szándékosan kárt okoznak magukban.

Egy fájdalommentesebb trükköt próbálnak azok a férfiak, akik többgyermekes nőket akartak feleségül venni, mert arra számítanak, hogy a nagycsaládosok mentesülnek a behívó alól. Egy ötgyermekes egyedülálló moszkvai anyának hirtelen több kérője is akadt.

Senki nem mehet azonban biztosra, hacsak nem olyan szerencsés, mint Putyin elnök szóvivőjének a fia, aki kijelentette, hogy őt ugyan nem megy harcolni Ukrajnába, mert ezt „magasabb szinten fogja elintézni.”

Bár a 60 év felettiek elvileg nem mozgósíthatók, egy Uszurijszkban élő 62 éves traumatológust mégis behívtak. Dühös felesége nem volt hajlandó átvenni a parancsot, ám azt a klinikán így is átadták az orvosnak, aki négy órát kapott arra, hogy összepakoljon és jelentkezzen.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés