Hirdetés

A koronavírus eddig legfertőzőbb változatát kaphatta el az ATV-s műsorvezető

Nap Híre portré Nap Híre

Vasárnap Somos András, az ATV Start és Fórum műsorvezetője a közösségi oldalán jelentette be a hírt: megfertőződött a korona vírussal. Most egy “szoros kontaktjáról” derült ki, szintén pozitív.

Mint ahogyan arról korábban a Naphire.hu is beszámolt, Somos András vasárnap, a közösségi oldalán közölte a hírt: koronavírusos lett. Most a párjáról, aki az ATV hétvégi Fórum műsorvezetője és a Híradó riportere, Gulyás Eszterről derült ki ugyanez. Igaz, neki már napokkal ezelőtt voltak tünetei. 

A pár szombaton este ért haza egy kéthetes amerikai útról. “Ő már szerdától nem érezte jól magát, de láza nem volt, így nem gondoltunk semmi rosszra” - mondta Somos András a Naphire.hu-nak, hozzátette: mivel kint 30 fok volt, de mindenütt 18 fokra voltak állítva a klímák, okkal hihették, csupán megfázott.

“Az utazásunk utolsó napjaiban már a programokon sem tudott részt venni” - mondta Somos András, aki a hazaérkezésük után, vasárnap reggel lett rosszul. 

“38,6 lett a lázam, ami nálam nem nagyon szokott előfordulni. Ha én megfázom, akkor először hőemelkedésem van, és utána megy fel. Most rögtön magas lett” - nyilatkozta az ATV Start műsorvezetője, aki rögtön jelezte a kollégáknak, mi történt, míg párja, Eszter beszerzett két tesztet. 

“Neki nagyon gyorsan lett pozitív, nekem lassan és halványan” - tette hozzá András. A műsorvezető a lapunknak azt is elmondta: ugyanazok a tünetei mint a korábbi megbetegedése során: lázas, fáj a feje, de sokkal jobban köhög mint korábban. Kérdésünkre azt is hozzátette: mielőbb szeretnének tünetmentesek lenni, az ATV szabályzata szerint pedig úgy térhetnek majd vissza a képernyőre, ha negatív lesz a tesztjük. A műsorvezető vasárnapi posztjából az is kiderült, feltehetően a koronavírus XBB.1.5 variánsát kaphatták el, ami Észak-Amerikában terjed a fertőzésen már korábban átesett és a védőoltásokkal rendelkező embereket is könnyen megbetegíti.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés