Hirdetés

Sokkoló hír a nyugdíjakról, erre nem számítottunk

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

Az biztos, hogy sok nyugdíjasnak van nehéz dolga, de persze vannak olyanok is, akik százezreket kapnak kézhez minden hónapban - most kiderült, mennyit kap átlagosan egy magyar nyugdíjas.

Az öregségi nyugdíjellátás havi átlagos összege tavaly év elején 164 102 forint volt, viszont nagyok a területi különbségek, nem mindegy, hogy valaki a fővárosban vagy a Dél-Alföldön ment-e nyugdíjba - írja a Növekedés.hu.

Budapesten az átlagos öregségi nyugdíj megközelíti a 200 ezer forintot, de Pest vármegyében és a Közép-Dunántúlon is az országos átlag fölötti összeget kapnak a nyugdíjasok. Viszont a dél-alföldi régióban ez az összeg a 150 ezret se éri el.

A különbségek az utóbbi években kicsit nőttek is. Míg 2020-ban a budapesti és a dél-alföldi átlag nyugdíj között 40 ezer forint volt a különbség, addig rá két évre a differencia felkúszott 47 ezerre.

A KSH adatai alapján tavaly saját jogon járó nyugdíjban és ellátásban 2,3 millió ember részesült. Közülük úgy 56 ezren kaptak havi 40 ezer forintnál kevesebb ellátást. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés