Hirdetés

Sokkoló hír érkezett Gázából: megtalálták egy izraeli túsz holttestét

Nap Híre portré Nap Híre

Az izraeli hadsereg megtalálta a Hamász radikális iszlamista palesztin szervezet tavaly októberi támadása során túszul ejtett egyik izraeli férfi holttestét a Gázai övezetben, és már Izraelbe is szállították őt - közölte a hadsereg sajtószolgálata szombaton.

A 47 éves Elad Kacirt október 7-én hurcolták el más izraeli túszokkal együtt. Az izraeli hadsereg közleménye szerint a fogságban ölték meg az Iszlám Dzsihád terrorszervezet tagjai.

A holttestet, amelyet Hán-Júnisz város közelében találtak meg hírszerzési adatok alapján, Izrael területére vitték, ahol igazságügyi szakértők, valamint a hadsereg és a titkosszolgálatok képviselői jelenlétében azonosították - írja az MTI.

A hadsereg közölte: Elad Kacirt az Iszlám Dzsihád fegyveres támogatói rabolták el a Gázai övezet határához közel fekvő Nir Oz kibucból. A támadás során apját, Avrahamot megölték, anyját, Hannát pedig túszul ejtették, majd tavaly november 24-én szabadon engedték a hat hónapos háború eddig egyetlen fegyverszünete keretében.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés