Hirdetés

Sokkoló döntés: így szűnik meg a FIFA

 portré

2023 nyaráig játszhatók az EA Sports népszerű FIFA focimeccsei. De aztán már nem. A világszövetség és a videojáték-gyártó véget vet az együttműködésnek. A játék továbbra is fennmarad, de más néven.

Sokkoló hír ez a világ talán legnépszerűbb videojátékáért rajongók számára. A gyártó EA Sports körülbelül 150 millió aktív játékossal rendelkezik. Közel 30 éve örvend nagy népszerűségnek az egész földkerekségen. 2023 nyarán mindez véget ér. A FIFA és az EA Sports nem találta meg a közös nevezőt.

Valójában a szerződésnek a 2022-es katari világbajnokság végén kellett volna lejárnia. Aztán meghosszabbították a 2023-as ausztráliai és új-zélandi női világbajnokság miatt. Ezt követően viszont már nem a labdarúgó-világszövetség nevét viseli majd a játék. Néhány futballklub és sztár továbbra is elérhető lesz - ennek az az oka, hogy az EA Sportsnak időnként saját megállapodást is kötött bizonyos csapatokkal vagy ligákkal. A FIFA által irányított versenyek azonban, például a világbajnokságok a határídő után nem játszhatók többé.

A FIFA évente több mint 300 millió dollárt követelt, dupláját a korábbinak, és azt is kérte, hogy a márkáját más digitális termékekben, köztük más videojátékokban is jelenítsék meg. Ez az igény túl messzire ment, az EA Sports most új nevet keres és tesztel a rajongói körében - írja a blick.ch

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés