Hirdetés

Sokkoló, ami ebben a luxusszállodában történt, öt ember vesztette életét

Nap Híre portré Nap Híre

A baleset múlt pénteken történt.

Lezuhant egy lift még múlt pénteken az Ayuterra Resort szállodában, Balin. A felvonóban öt szállodai dolgozó tartózkodott, akik mind meghaltak. Ketten a helyszínen vesztették életüket, hárman pedig később, a kórházba szállítást követően haltak meg.

A luxusszállodában a hírek szerint meghibásodott a lift, az egyik kábele pedig elszakadt, így zuhanhatott 100 métert egy meredek szakadékba. A baleset pillanatáról készült biztonsági kamera felvételei azt mutatják, hogy a kábeles felvonó lezuhan a meredek pályán, amely a szálloda felső részét kötötte össze a sziklaoldalon lejjebb lévő létesítményekkel - adta hírül az Index.

A szálloda egyik szakácsa azt nyilatkozta a tragédia után, hogy sikolyokat és csattanó hangokat hallott azt követően, hogy a kollégái beszálltak a liftbe. Ezután a sérültek segítségére sietett, majd a mentőket is riasztotta. A helyi hatóságok már vizsgálják a tragédia körülményeit.

Az acél lengőkötél nem volt elég erős ahhoz, hogy felfelé húzza a súlyt, és a biztonsági ék vagy a fék nem működött, így a lift nagy sebességgel csúszott lefelé

- hangsúlyozta a helyi lapnak egy rendőr. Később az is kiderült, hogy a liftben nagy valószínűséggel vészfék sem volt. A szálloda vendégeit a tragédia után más szálláshelyekre költöztették át. 

A szálloda tulajdonosa felajánlotta az áldozatok családtagjainak, hogy állja a temetési költségeket és kártérítést is nyújt nekik, azonban ennek a feltétele, hogy ne indítsanak jogi lépéseket az üdülőhely ellen.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés