Hirdetés

Sokkoló árak: nagyon durván megdrágultak az esküvők

Garai Kitti portré Garai Kitti

Sokkot kapnak a párok, amikor meghallják, mennyibe kerül az esküvő - erről beszélt a szakember az ATV Híradónak. Idén durván megdrágul, akár 40-50 százalékkal többe kerülhet egy lagzi, mint a tavalyi évben, egy átlagos esküvő akár 5 millió forint is lehet.

Eddig sem volt olcsó egy esküvő, ám az infláció miatt idén a duplájára nőttek az árak tavalyhoz képest. Sokan megpróbálnak spórolni a költségeken: a hétvége helyett inkább hétköznap tartják lagzit, így a bérleti díjak is olcsóbbak lehetnek. Ráadásul a legtöbb pár már nem is szeretne nagyobb lagzit tartani, sokan meghúzzák a vendégek létszámát is - erről beszélt Ferenczy Tamás, a Fair Expo Kft. igazgatója.

Luxus lehet étteremben tartani a lagzit

Hivatkozás másolása

Egy debreceni étteremben egy átlagos esküvői menü ára az elszálló infláció előtt 23 ezer forintba került, ugyanaz a kombináció most 40 százalékkal lett drágább. Mohácsi Csaba, a Panoráma Étterem vezetője arról beszélt, hogy a válság miatt megemelkedett nyersanyag- és rezsiárak miatt kénytelenek voltak árat emelni, sőt a közeljövőben ismét drágulni fognak a szolgáltatások. 

Az esküvői ruha is egy vagyonba kerülhet

Hivatkozás másolása

Az utóbbi években a menyasszonyi ruha is 20-30 százalékkal lett drágább. A Kata Esküvői Szalon tulajdonosa kiemelte, az esküvői ruhák eladási ára 100 ezer forinttól kezdődnek, ám ezek között leginkább a régebbi modelleket lehet megtalálni, az áruk pedig akár 400 ezer forintig is elmehet.

EGy esküvőszervező pedig úgy fogalmazott: "a vagyonosabb családoknál nem számít a pénzt", vannak olyan lagzik, ahol a költségek akár több 10 millió forintra rúghatnak.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés