Soha nem került még ennyibe a tojás, és még nincs vége

  • Magyarország
Virág Márton portré Virág Márton

Tyúk is is van, takarmány is van, mégis brutálisan drágul a tojás.

A következő hónapokban 80 forintba is kerülhet egy darab tojás, pedig a KSH friss adatai szerint áprilisban majdnem 15 százalékkal kérnek többet darabjáért. Akkor majdnem 588 forintba került 10 darab. Igazából húsvétra lőtt ki az ára, amikor átlag felett vásároltak belőle.

Pedig takarmány is van, tyúk is van, tojás is van...
Pedig takarmány is van, tyúk is van, tojás is van... Fotó: Pixabay

Ennek ellenére alig kell külföldit behozni, mert tízből kilencet itthoni tyúk tojja az Agrárgazdasági Kamara  közlése szerint. Annak, hogy a magyar termelők eközben egyre többet kérnek a tojásokért, többek között az is az oka, hogy egyre jobban terjed a madárinfluenza-járvány. Már Békésben, Csongrád-Csanád megyében, Bács-Kiskun megyében és újabban Szabolcsban is megjelent a betegség - írta az index.hu.

"A takarmányok árának az elszállása, valamint az energia- és a munkaerőköltségek megugrása is azt eredményezte, hogy a termelők jó része most már az önköltségszint közelében vagy az alatt működik

– mondta Kovács Nóra az RTL Klub Híradójának.

Tény, a takarmány már majdnem kétszer annyiba kerül, mint egy éve. Egy tonna búzáért 150 ezer forintot is kérnek az árutőzsdén, ami soha nem volt ennyire drága. A háború miatti bizonytalanság hajtja fel az árakat, emiatt a tojás bolti ára 10 százalékkal tovább emelkedhet az elkövetkező hónapokban.

Cimkék:
  • tojás
  • 80 forint
  • drágulás
Nap Híre a Facebookon. Friss hírek és történetek. Ma mindenki erről beszél. Csatlakozz és mondd el a véleményed. Látogass el Facebook oldalunkra
Ha van a témához kapcsolódó sztorid, írd meg nekünk a szerkesztoseg@naphire.hu címre! Írj nekünk emailt

Ez is érdekelhet